Gedragsbegeleiding

Herkenbaar? Je hond is onwijs leuk, lief en gezellig, maar net dat ene gedragstrekje is toch iets minder leuk dan je in eerste instantie dacht of je omgeving gaat er hinder van ondervinden.

Is het een probleem of niet? MAAR een hond vertoont pas ongewenst gedrag wanneer jij als eigenaar het als een last gaat ervaren en/of je hond er ook niet vrolijker op wordt.

Je hebt al vele tips en adviezen ontvangen, maar tot nu toe heeft het nog niet het gewenste resultaat. Uiteraard wil en kan ik jou en jouw hond helpen!

Wanneer heb je gedragsbegeleiding nodig?

Professionele begeleiding kan bij veel ongewenste gedragingen ingezet worden en je kunt hierbij denken aan:

 • Angstgedrag (voor bijvoorbeeld mensen, dieren, objecten, situaties of geluiden)
 • Agressie (in welke vorm dan ook)
 • Niet alleen thuis kunnen blijven (slopen, onzindelijkheid, blaffen of janken)
 • Algehele ongehoorzaamheid
 • Problemen in de roedel
 • Onzindelijkheid
 • Najagen van joggers, fietsers, dieren, maar ook van schaduwen of lichtjes
 • Abnormaal gedrag, waaronder dwangmatig en obsessief gedrag
 • Overige problemen (hyperactiviteit, overmatig blaffen, slopen of poep eten)  

Maar ook als je hond ongewenst gedrag vertoont dat hier niet wordt genoemd, mag je uiteraard altijd contact met mij opnemen.

Begeleiding op maat

Geen één hond is hetzelfde ofwel elke hond is anders. Er bestaat geen standaard oplossing voor het probleem van jouw hond. Samen met jou gaan we de oorzaak van het gedrag van je hond achterhalen en ga ik je helpen om inzicht te krijg in het gedrag van jouw hond. Je krijgt gerichte adviezen die passend zijn bij jouw hond en jullie situatie zodat het ongewenste gedrag verminderd of verholpen wordt.

Belangrijk! Je wilt er samen tijd en energie insteken en wilt er volledig voor gaan zodat jij en jouw hond er uiteindelijk voldoening en plezier aan beleven.

Het stappenplan

Goede voorbereiding

Voorafgaand aan onze afspraak, vraag ik je om een formulier in te vullen met vragen over het ongewenste gedrag van je hond. Het doel van dit formulier is om een algemeen beeld te schetsen van de situatie. Ervaring heeft uitgewezen dat dit ons veel tijd scheelt tijdens de afspraak. We kunnen ons dan nóg meer focussen op het observeren en de aanpak. Tevens zal ik jullie vragen om indien mogelijk en rekening houdend met de veiligheid, het ongewenste gedrag te filmen en dit vooraf naar mij te sturen. Als je het vragenformulier hebt ingevuld maken we een afspraak voor een eerste bezoek aan huis.

De afspraak

Tijdens het consult zullen we het ongewenste gedrag verder bespreken en zal ik de hond observeren. Hierbij neem ik geen risico’s, dus alles gebeurt in een veilige omgeving. Hierna zal ik je uitleg geven over het gedrag van je hond en bespreek ik de mogelijkheden van het behandelplan stapsgewijs met je. Daarna begeleid ik je in de eerste stappen van de uitvoer van het behandelplan. Ik vind het belangrijk om dit samen met de eigenaar te doen. Iedere persoon en hond is uniek, dat resulteert dan ook altijd in een op maat gemaakt plan. Het hele consult duurt maximaal 1,5 uur. 

Na afloop

Na onze afspraak ga je zelf met de adviezen en oefeningen aan de slag. In overleg kan ik mijn adviezen voor je verwerken in een behandelplan wat je per e-mail ontvangt. 

We houden contact

Na onze afspraak blijf ik 2 maanden per e-mail beschikbaar voor nazorg. Indien nodig hebben we telefonisch contact. Natuurlijk is het ook mogelijk om je te blijven begeleiden. Verandering van de hond vraagt ook om verandering van je eigen gedrag. Het is fijn als er iemand mee blijft kijken. Ik kan je blijven begeleiden tijdens privélessen en/of je kunt je aansluiten bij onze andere trainingen. 

Tarieven

 • € 125,- voor een gedragsconsult van 1,5 uur
 • € 30,00 per half uur of € 55,00 per uur individuele begeleiding (vervolg na consult)
 • € 0,25 per gereden kilometer buiten een straal van 10 kilometer
 • Optioneel: € 50,- voor een schriftelijk behandelplan na het consult

Wil je het ongewenste gedrag van jouw hond veranderen en wil je hierbij mijn hulp?

Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.