Kynologisch training & advies

Privélessen

Voor de meeste mensen is het logisch dat ze met de hond naar een hondenschool gaan als ze de hond iets willen leren. Voor sommige honden en eigenaren is het niet mogelijk om in een groep te trainen, dan kan een privéles (aan huis) de uitkomst bieden. De gekozen locatie voor de privéles is afhankelijk van wat je je hond wilt leren en welke mogelijkheden daarvoor in jouw omgeving zijn.

Wil je hierover meer weten? Neem dan contact met mij op.

Puppyconsult

Heb je net een pup in huis, dan is het heel goed mogelijk dat je veel vragen hebt over de opvoeding, socialisatie en training van je pup. Een pup opvoeden wordt vaak onderschat. Dit kost veel tijd en energie, een beetje hulp daarbij is dan soms wel fijn. Een puppycursus is dan heel handig, maar helaas niet voor iedereen mogelijk. Een puppyconsult kan dan een mooie aanvulling zijn. Tijdens een puppyconsult kun je al je vragen stellen en kan ik je advies op maat geven.

Ook is er tijdens een puppyconsult de ruimte om gelijk met de adviezen aan de slag te gaan in een vertrouwde omgeving voor jouw pup. Wat is er beter dan het gedrag gelijk in goede banen te leiden? Een puppyconsult is bedoeld voor pups tot 6 maanden. Oudere herplaatsingshonden komen ook voor dit consult in aanmerking.

Groepslessen

Als je een hond hebt is het leuk om samen activiteiten te ondernemen. De meeste eigenaren beginnen met een puppycursus en volgen daarna een opvoedingscursus (basiscursus, vervolgcursus, gehoorzaamheidcursus). Naast deze basisgehoorzaamheid is het ook mogelijk om een les te volgen in een bepaalde discipline. Tegenwoordig zijn er vele hondensporten mogelijk.

Ik ben opgeleid kynologisch, mantrailen speurhonden, tracking & trailing, zoekhonden en detectie instructeur. Kijk voor de actuele mogelijkheden trainingen mantrailen en detectie.